06-21388621 / 0345-683228 info@belastingconsulentvanbeest.nl

Belastingen

Iedereen die in Nederland woont of werkt, of hier een inkomen heeft is in Nederland belastingplichtig.

De belastingen waar particulieren het meest mee te maken hebben zijn:

  • Inkomstenbelasting
  • Erfbelasting
  • Schenkbelasting

Toeslagen

Hebt u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen?

Dan kunt u, afhankelijk van uw inkomen en kosten, hiervoor misschien een bijdrage ofwel toeslag krijgen

Er zijn vier toeslagen:

  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag
  • Kindgebonden budget
  • Kinderopvang toeslag

Jongeren

Belastingteruggave:

Veel jongeren hebben recht op belastingteruggave, omdat zij naast hun studie een (bij)baan hebben of vakantiewerk doen. Veel werkgevers houden wel voor het hele jaar ineens Loonheffing en Premies in, terwijl dit vaak niet nodig is. Om dit teveel ingehouden Loonheffing en Premies terug te krijgen dient een P-biljet ingevuld te worden. Dit is mogelijk over de 5 voorgaande jaren

Zorgtoeslag:

Jongeren tot 18 jaar krijgen geen zorgtoeslag, omdat zij gratis zijn meeverzekerd bij hun ouders. Vanaf hun 18e  jaar moeten jongeren zelf premie betalen voor hun zorgverzekering. De kans is groot dat zij dan ook zorgtoeslag kunnen krijgen. Je moet deze dan wel zelf aanvragen.

Administratie en jaarrekeningen

Een goede en up to date administratie geeft u continue inzicht in de financiële positie van je onderneming en kan een stuurmiddel zijn bij het nemen van beslissingen voor je onderneming. Bovendien is er de wettelijke plicht als ondernemer een administratie bij te houden en te bewaren.

De administratie en aansluitend de jaarrekening is ook bepalend voor de berekening van te betalen belastingen of eventueel de aanvraag van subsidies en ondernemersvrijstellingen.

U kunt de administratie natuurlijk zelf doen. Maar voor veel ondernemers is de administratie een noodzakelijk kwaad. Vaak wordt op het laatste moment nog even snel alles bijgewerkt. Gevolg is dan vaak dat deze niet compleet en/of niet correct is. Ook wordt er vaak niet gekeken naar de fiscale gevolgen bij het boeken. Dit kan mogelijk leiden dat u onnodig teveel belasting betaalt, of geen gebruik maakt van ondernemingskortingen.

Wilt u uw administratie volgens de laatste eisen laten verzorgen, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.